Popara od starog hljeba

34961

Foto: Ilustracija

Popara:
Popara je staro jelo, odlično i za doručak i za večeru, uz čašu jogurta.
Najbolja je od starog domaćeg hljeba.
Neko je pravi sa vodom, a neko sa mlijekom.

Sastojci:
Stari hljeb isijeći na kockice
po potrebi vode
3-4 česme / češnja saransaka (bijelog luka)
1 kašika maslaca
malo soli
kajmaka,mliječnog namaza, starog suhog sira ili šta već imate

Priprema
U šerpu staviti vodu, dodati maslac, saransak i malo soli te ostaviti da prokuha.
Skloniti šerpu sa šporeta i u prokuhanu vodu, staviti kocke hljeba i sve dobro izmiješati.
Kada hljeb upije vodu, ocijediti višak vode iz šerpe.
Dodati mlječne proizvode, sir, kajmak, namaz i sve još jednom lagano promiješati.
Posluživanje
Poparu servirati u tanjiru i poslužiti uz čašu jogurta, kefira, kiselog mlijeka ili što Vam se prohtije.
Napomena
Ovo je jedan način kuhanja popare.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Bećirović: Nikad ne smijemo prestati govoriti istinu o nevinim žrtvama Prijedora i doline Sane

  • Papa Lav pozvao međunarodnu zajednicu da poštuje ljudska prava u Gazi

  • UNRWA: Izrael izgladnjuje civile u Gazi, uključujući milion djece

  • From Herz With Love: Dva dana plesa, muzike i emocije s pogledom na Mostar

  • BH atletičar Nermin Štitkovac s 18.30 m drugi na mitingu u Portugalu

SB Banner 1

■ Povezano

  • Dolma

  • Njegovo slatko veličanstvo “Sutlijaš”

  • Đulbastije

  • Aromatizirana voda je ukusan i osvježavajući spas tokom vrućih ljetnih dana