Popara

34961

Foto: Ilustracija

Popara:
Popara je staro jelo, odlično i za doručak i za večeru, uz čašu jogurta.
Najbolja je od starog domaćeg hljeba.
Neko je pravi sa vodom, a neko sa mlijekom.

Sastojci:
Stari hljeb isijeći na kockice
po potrebi vode
3-4 česme / češnja saransaka (bijelog luka)
1 kašika maslaca
malo soli
kajmaka,mliječnog namaza, starog suhog sira ili šta već imate

Priprema
U šerpu staviti vodu, dodati maslac, saransak i malo soli te ostaviti da prokuha.
Skloniti šerpu sa šporeta i u prokuhanu vodu, staviti kocke hljeba i sve dobro izmiješati.
Kada hljeb upije vodu, ocijediti višak vode iz šerpe.
Dodati mlječne proizvode, sir, kajmak, namaz i sve još jednom lagano promiješati.
Posluživanje
Poparu servirati u tanjiru i poslužiti uz čašu jogurta, kefira, kiselog mlijeka ili što Vam se prohtije.
Napomena
Ovo je jedan način kuhanja popare.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
  • Podatak za bh. općinu koja je bila pred bankrotom govori koliko su važne velike strane investicije

  • Apple predstavio novi Iphone, Samsung ih ponovo ismijao: ‘I dalje čekamo’

  • Sjećate li se Raygun? Najgora olimpijka u historiji proglašena za najbolju breakdancerku svijeta

  • Krunić predstavljen u Zvezdi: Najsretniji sam na svijetu, još samo da istrčim pred pune tribine

  • Pao snijeg na Alpama

■ Povezano

  • Sutlijaš

  • Jalan sarma – sarma od loze

  • Grah sa suhim mesom

  • Smokvara