Popara
Popara:
Popara je staro jelo, odlično i za doručak i za večeru, uz čašu jogurta.
Najbolja je od starog domaćeg hljeba.
Neko je pravi sa vodom, a neko sa mlijekom.
Sastojci:
Stari hljeb isijeći na kockice
po potrebi vode
3-4 česme / češnja saransaka (bijelog luka)
1 kašika maslaca
malo soli
kajmaka,mliječnog namaza, starog suhog sira ili šta već imate
Priprema
U šerpu staviti vodu, dodati maslac, saransak i malo soli te ostaviti da prokuha.
Skloniti šerpu sa šporeta i u prokuhanu vodu, staviti kocke hljeba i sve dobro izmiješati.
Kada hljeb upije vodu, ocijediti višak vode iz šerpe.
Dodati mlječne proizvode, sir, kajmak, namaz i sve još jednom lagano promiješati.
Posluživanje
Poparu servirati u tanjiru i poslužiti uz čašu jogurta, kefira, kiselog mlijeka ili što Vam se prohtije.
Napomena
Ovo je jedan način kuhanja popare.
(Mostarski.ba)
Podatak za bh. općinu koja je bila pred bankrotom govori koliko su važne velike strane investicije
Apple predstavio novi Iphone, Samsung ih ponovo ismijao: ‘I dalje čekamo’
Sjećate li se Raygun? Najgora olimpijka u historiji proglašena za najbolju breakdancerku svijeta
Krunić predstavljen u Zvezdi: Najsretniji sam na svijetu, još samo da istrčim pred pune tribine
Pao snijeg na Alpama