Prženice

124955

Sastojci

1/2 starog hljeba

3 jaja

malo mlijeka

malo soli i vegete

malo ulja za prženje

Priprema

Hljeb izrezati na šnite. Jaja, sol, vegetu i malo mlijeka dobro umutiti. U jedan tanjir staviti još malo mlijeka, pa svaki komad hljeba umakati prvo u mlijeko, zatim u jaja, te pržiti na vrućem ulju s obje strane do zagasito-zlatne boje.

Poslužiti s jogurtom ili sirnim namazom.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Predstava “Državni lopov” oduševila publiku u Blagaju

  • Kordić čestitao Božić i Novu godinu

  • VIDEO / Mostarski gvardijan fra Knezović: Mostar treba Boga a ne idole i ideologiju

  • Rođeni pod lupom: Jesen koja je vratila ponos

  • Rock škola Mostar organizuje radionicu udaraljki

SB Banner 1

■ Povezano

  • Krompir salata

  • Pura, lagana i zdrava

  • Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

  • Domaća supa sa knedlama