Pura, lagana i zdrava

34979

Osnovni recept za kuhanje pure

5-6 šoljica vode (oko 1,5 l) 2-3 šoljice kukuruznog brašna
1 kašika soli

Veća količina kukuruznog brašna jelo će učiniti gušćim. Ako želite skratiti vrijeme kuhanja, vodu možete zakuhati u kuhalu za vodu i prebaciti je u posudu u kojoj nastavljate kuhati. Dodati so te lagano, uz stalno miješanje, da ne nastanu grudvice, dodavati i ukuhavati kukuruzno brašno.

Koristite što dužu kuhaču kako vas kipući mjehurići pure ne bi poprskali i opekli.

Puru po želji začiniti. Poslužiti uz jogurt, mileram, sir….

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • NPM: U petak predstava “Hasanaginica”

  • EU poručila Izraelu da je novi val napada na Gazu ‘neprihvatljiv’

  • Saznajte šta ukazuje na usporen metabolizam

  • Počela proizvodnja privatne svemirske stanice Starlab, lansiranje 2028. godine

  • Federalni sud: Ukidanje USAID-a vjerovatno neustavno, blokirano dalje rezanje sredstava

SB Banner 1

■ Povezano

  • Zapečena blitva s jajima i sirom

  • Mileram torta

  • Neizostavno jelo u domaćoj kuhinji/Sirnica

  • Banana vafli