Pura, lagana i zdrava

34979
Osnovni recept za kuhanje pure
5-6 šoljica vode (oko 1,5 l) 2-3 šoljice kukuruznog brašna
1 kašika soli
Veća količina kukuruznog brašna jelo će učiniti gušćim. Ako želite skratiti vrijeme kuhanja, vodu možete zakuhati u kuhalu za vodu i prebaciti je u posudu u kojoj nastavljate kuhati. Dodati so te lagano, uz stalno miješanje, da ne nastanu grudvice, dodavati i ukuhavati kukuruzno brašno.
Koristite što dužu kuhaču kako vas kipući mjehurići pure ne bi poprskali i opekli.
Puru po želji začiniti. Poslužiti uz jogurt, mileram, sir….
(Mostarski.ba)
Podijeli:
NPM: U petak predstava “Hasanaginica”
EU poručila Izraelu da je novi val napada na Gazu ‘neprihvatljiv’
Saznajte šta ukazuje na usporen metabolizam
Počela proizvodnja privatne svemirske stanice Starlab, lansiranje 2028. godine
Federalni sud: Ukidanje USAID-a vjerovatno neustavno, blokirano dalje rezanje sredstava