Prijedlog za ručak/ Sataraš

35099
Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
začina tipa vegete
Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.
Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…
Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.
(Mostarski.ba)
Podijeli:

Galebice razbile Bosnu, slijedi derbi sa Iskrom

Cvitanović: Ne vodimo politiku traženja razlika ili uspoređivanja s drugima

Porok bez kontrole postao finansijski i politički instrument

Na dan kad je trebala proslaviti rođendan: Osnovana Fondacija Aldina Jahić

Rahimić emotivno nakon derbija: Možda smo i zaslužili pobjedu





