Prijedlog za ručak/ Sataraš

35099

Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
začina tipa vegete

Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.

Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…

Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Galebice razbile Bosnu, slijedi derbi sa Iskrom

  • Cvitanović: Ne vodimo politiku traženja razlika ili uspoređivanja s drugima

  • Porok bez kontrole postao finansijski i politički instrument

  • Na dan kad je trebala proslaviti rođendan: Osnovana Fondacija Aldina Jahić

  • Rahimić emotivno nakon derbija: Možda smo i zaslužili pobjedu

SB Banner 1

■ Povezano

  • Šampita, kraljica kolača

  • Prijedlog za ručak: Grah sa suhim mesom

  • Kukuruza – naziv sve govori

  • Đulbastije