Prijedlog za ručak/ Sataraš

35099

Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
začina tipa vegete

Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.

Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…

Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ured za hadž i umru: Upozorenje vjernicima na lažne ponude za hadž

  • Poznati rezultati 25. jubilarnog izviđačkog takmičenja “Mostarski susreti 2025”

  • Obnoviteljski sabor ključni je trenutak u historiji Islamske zajednice u BiH

  • Kupres: Zašto su svećenici digli glas protiv njemačke investicije na lokalitetu Osmanlije?

  • Porezna uprava FBiH najavila pojačane kontrole za 1. maj

SB Banner 1

■ Povezano

  • Mantije

  • Piletina sa senfom i susamom

  • Tri recepta za laganu večeru

  • Musaka od tikvica