Prijedlog za ručak/ Sataraš

35099

Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
začina tipa vegete

Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.

Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…

Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Lana Pudar zbog zdravastvenih razloga otkazala nastup na Svjetskom prvenstvu

  • Od sutra privremena regulacija saobraćaja na sjevernom ulazu u Mostar

  • Uskoro na Trgu Musala kreće izgradnja centralnog spomen obilježja šehidima i poginulim borcima i pripadnicima Armije i MUP-a RBiH

  • Otjerajte komarce uz pomoć prirodnih sastojaka

  • Zabranjen uvoz zamrznutih jagoda i sladoleda od pistacije u BiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Njegovo slatko veličanstvo “Sutlijaš”

  • Đulbastije

  • Aromatizirana voda je ukusan i osvježavajući spas tokom vrućih ljetnih dana

  • Paprike punjene sirom su odličan ljetni obrok