Prijedlog za ručak/ Sataraš

35099
Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
začina tipa vegete
Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.
Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…
Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.
(Mostarski.ba)
Podijeli:
Lana Pudar zbog zdravastvenih razloga otkazala nastup na Svjetskom prvenstvu
Od sutra privremena regulacija saobraćaja na sjevernom ulazu u Mostar
Uskoro na Trgu Musala kreće izgradnja centralnog spomen obilježja šehidima i poginulim borcima i pripadnicima Armije i MUP-a RBiH
Otjerajte komarce uz pomoć prirodnih sastojaka
Zabranjen uvoz zamrznutih jagoda i sladoleda od pistacije u BiH