Sataraš – vrhunac ljetne trpeze

115088

Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
mješavina začina

Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.

Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…

Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • RGM produkcija: Dodik se ponaša kao da je još na funkciji predsjednika!

  • Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Fikretu Hodžić

  • Na današnji dan počeo prvi Sarajevo Film Festival

  • Pacijenti u Federaciji BiH ostaju bez terapija koje spašavaju život

  • Masovni napad dronovima na Moskvu

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tulumbe

  • Prijedlog za desert: Dobre stare hurmašice

  • Krzatma – mesna rapsodija trpeze

  • Pečene roga paprike