Sataraš – vrhunac ljetne trpeze

115088

Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
mješavina začina

Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.

Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…

Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Špago: Ako Vijeće ministara uskoro ne postigne dogovor, BiH bi mogla ostati bez 400 miliona KM

  • Rudaru i Veležu sudiće Armin Kukić iz Bugojna

  • Mirni mimohod majki Srebrenice i Podrinja u Tuzli

  • Bećirović u Stocu: Nedopustiva je diskriminacija Bošnjaka

  • Slovenija uvela sankcije i zatvorila vrata Miloradu Dodiku

SB Banner 1

■ Povezano

  • Škemba – il’ je volite il’ ne volite

  • Halva

  • Pripremite se za zimu i napravite domaći ajvar

  • Starinska pita od šljiva s malo sastojaka