Semifreddo

35042

Foto: Ilustracija

Sastojci:
60 ml kafe,
4 žumanca,
80 g šećera,
350 ml slatkog vrhnja,
100 g sira mascarpone.

Priprema:
Šećer otopite u kafi i napravite sirup.
Žumanca umutite na pari i kad postanu kremasti u njih postepeno umiješajte kafu. Miješajte na pari dok ne dobijete kremu.

Ohladite kremu.
Umutite lagani šlag od kojeg odvojite dvije kašike i tom količinom razrijedite mascarpone.

Ostatak šlaga pomiješajte s kremom od kafe i tek kada dobijete homogenu smjesu umiješajte mascarpone. Smjesom napunite posudice i stavite na 5 sati u zamrzivač.

Deset minuta prije posluživanja izvadite iz zamrzivača. Po želji ih ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • “Abdićevci” presuđeni za ratni zločin

  • Suspendovan Igor Štimac!

  • Tuga: Na terenu preminuo Mladen Žižović

  • Uspješan nastup članova Karate kluba “Dračevice” na NEVESINJE OPEN 2025

  • Neretva Čeljevo jesenji šampion Kantonalne lige HNK

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena