Slagana zeljanica od gotovih kora i bogatog nadjeva

34974

Foto: Ilustracija

Sastojci:

500 g gotovih jufki,

500 g spanaka,

500 g mladog kravljeg sira,

3 jaja,

500 ml vrhnja za kuhanje,

50 g putera.

Priprema:

Spanak dobro oprati i sitno isjeći. Umutiti jaja, dodati sir i isjeckani posoliti, posoliti i sve izmiješati.

Rastopiti puter, nasuti vrhnje i time mazati jufke. U nauljenu tepsiju redati po dvije jufke, namazati ih, posuti filom pa pokriti sa još dvije jufke. Ponavljati dok se fil ne potroši, a treba završiti s dvije kore na vrhu. Namazati kore i tepsiju prekriti folijom.

Peći u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Skloniti foliju i vratiti tepsiju još 5 minuta u rernu. Gotovu zeljanicu posuti ostatkom vrhnja za kuhanje.

(Vaša kuharica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Uvoz struje u BiH skočio za skoro 600 posto; Bičakić: Podaci poražavajući

  • Zašto je obavezno isprati rižu prije upotrebe

  • Saradnja tri kantona i Aerodoma Mostar: Gašenja požara iz zraka

  • Brza cesta Mostar Sjever – Široki Brijeg – granica s Hrvatskom: U toku izrada projekata i tenderske procedure

  • Velež u Gabeli danas traži bodove za miran završetak sezone

SB Banner 1

■ Povezano

  • Piletina sa senfom i susamom

  • Tri recepta za laganu večeru

  • Musaka od tikvica

  • Teleći medaljoni sa gljivama