Slagana zeljanica od gotovih kora i bogatog nadjeva

34974

Foto: Ilustracija

Sastojci:

500 g gotovih jufki,

500 g spanaka,

500 g mladog kravljeg sira,

3 jaja,

500 ml vrhnja za kuhanje,

50 g putera.

Priprema:

Spanak dobro oprati i sitno isjeći. Umutiti jaja, dodati sir i isjeckani posoliti, posoliti i sve izmiješati.

Rastopiti puter, nasuti vrhnje i time mazati jufke. U nauljenu tepsiju redati po dvije jufke, namazati ih, posuti filom pa pokriti sa još dvije jufke. Ponavljati dok se fil ne potroši, a treba završiti s dvije kore na vrhu. Namazati kore i tepsiju prekriti folijom.

Peći u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Skloniti foliju i vratiti tepsiju još 5 minuta u rernu. Gotovu zeljanicu posuti ostatkom vrhnja za kuhanje.

(Vaša kuharica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Beograd odbio učešće na prvom susretu Zajedničke komisije Kosova i Srbije za nestale osobe

  • Nova godina donosi nove projekte: Zeljković najavio izgradnju 18 terena

  • Iskusni srednji bek Anes Halebić ponovo član RK Velež

  • Gazi Husrev-begova biblioteka obilježila 488. godišnjicu

  • Hamas pozitivno odgovorio na nacrt sporazuma o primirju u Gazi

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sogan dolma, jedinstveno i tradicionalno jelo

  • Zimska voćna torta

  • Krompirača/krompiruša

  • Sacher torta