Slagana zeljanica od gotovih kora i bogatog nadjeva

34974

Foto: Ilustracija

Sastojci:

500 g gotovih jufki,

500 g spanaka,

500 g mladog kravljeg sira,

3 jaja,

500 ml vrhnja za kuhanje,

50 g putera.

Priprema:

Spanak dobro oprati i sitno isjeći. Umutiti jaja, dodati sir i isjeckani posoliti, posoliti i sve izmiješati.

Rastopiti puter, nasuti vrhnje i time mazati jufke. U nauljenu tepsiju redati po dvije jufke, namazati ih, posuti filom pa pokriti sa još dvije jufke. Ponavljati dok se fil ne potroši, a treba završiti s dvije kore na vrhu. Namazati kore i tepsiju prekriti folijom.

Peći u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Skloniti foliju i vratiti tepsiju još 5 minuta u rernu. Gotovu zeljanicu posuti ostatkom vrhnja za kuhanje.

(Vaša kuharica)

Podijeli:
  • CZ HNK: U više od 10 sela u Konjicu pomoć još nije došla zbog ogromnih šteta na putevima

  • Google olakšava korisnicima da zaštite podatke u slučaju krađe mobitela

  • Nastavlja se čišćenje nanosa u dolini Neretve, trenutno nema posljedica po hidroelektrane

  • Smrčenjaci bez vode, radovi na mreži

  • CZ HNK: I dalje se radi na raščišćavanju puteva u Drežnici

■ Povezano

  • Štrudla sa džemom

  • Ideja za ručak/Burek

  • Krempita za ljubitelje kremastih poslastica

  • Kalja-“Mostarska kalja”