Šnicle od lososa

Foto: Ilustracija
Sastojci: 250 g svježeg lososa, 4 kašike putera, 1 mali crveni luk, 4 stabljike celera, 1 mala crvena paprika, 1/2 žute paprike, 1 kašika kapara, 1 šolja prezle, 1/2 šolje majoneze, 2 kašike senfa, 2 velika jaja.
Priprema:
Losos ispecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 15-ak minuta. Izdvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
U tavi otopite 2 kašike putera i 2 kašike maslinovog ulja.
Popržite sitno sjeckani luk, celer i paprike. Dodajte kapare, posolite, pobiberite i pustite da se dinsta 20-ak minuta. Ostavite da se ohladi.
Izmrvite ohlađeni losos, dodajte prezlu, majonezu, senf i jaja. Dodajte smjesu od povrća i dobro promiješajte.
Ostavite u frižideru da se hladi oko pola sata.
Rukama oblikujte 10 šniclica i popržite ih na 2 kašike putera i 2 kašike maslinovog ulja dok ne dobiju zlatnu boju.
(Agencije)

Savez odbio prodati karte BH Fanaticosima

Video: Zabranjeno pušenje objavilo video spot za pjesmu „Pravda za Vedrana“

FK Velež stao uz Edu Vehabovića: Njihove uvrede govore samo o njima

Džumhur u osmini finala turnira u Atini serije ATP 250

Vijeće ministara BiH sutra o uredu glavnog pregovarača i nacrtu budžeta za 2025. godinu





