Špagete sa ćuftama

34934
Ilustracija
Sastojci:
300 g miješanog mljevenog mesa,
jaje,
50 g rendanog kačkavalja,
so,
kašika prezli,
kašičica soli.
Za sos:
300 ml soka od paradajza,
glavica crnog luka,
2 pune kašike brašna,
kašičica šećera,
so,
malo ulja.
Priprema:
Sjediniti sve sastojke za ćuftete i ostavite 30 minuta u frižideru.
Potom smjesu rukom oblikujte u loptice pa ih propržite na ulju. Pržene ćuftete izvadite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Na malo ulja propržite isjeckani crni luk. Dodajte brašno i zajedno sve pržite.
Sipajte sok od paradajza i začinite. Kada počne da vrije, dodajte ćuftete i kratko prokuhajte stalno miješajući.
Skuhajte špagete i sjedinite ih sa sosom i ćuftetama. Po vrhu izrendajte sir.
(Mostarski.ba)
Podijeli: