Špagete sa ćuftama

34934

Ilustracija

Sastojci:

300 g miješanog mljevenog mesa,

jaje,

50 g rendanog kačkavalja,

so,

kašika prezli,

kašičica soli.

Za sos:

300 ml soka od paradajza,

glavica crnog luka,

2 pune kašike brašna,

kašičica šećera,

so,

malo ulja.

Priprema:

Sjediniti sve sastojke za ćuftete i ostavite 30 minuta u frižideru.
Potom smjesu rukom oblikujte u loptice pa ih propržite na ulju. Pržene ćuftete izvadite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Na malo ulja propržite isjeckani crni luk. Dodajte brašno i zajedno sve pržite.
Sipajte sok od paradajza i začinite. Kada počne da vrije, dodajte ćuftete i kratko prokuhajte stalno miješajući.
Skuhajte špagete i sjedinite ih sa sosom i ćuftetama. Po vrhu izrendajte sir.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Selim Jelovac: Lejletul kadr

  • Najbolji mladi penjači Balkana takmiče se u Mostaru

  • Tešnjaci dobijaju konkurenciju iz Mostara: Borba za dionice Igmana

  • Teravih-namaz s hatmom – razlog zbog kojeg se posjećuje Mostar u ramazanu

  • Otvoren Javni poziv za posrednike između supružnika u toku razvoda braka

SB Banner 1

■ Povezano

  • Smokvara

  • Zapečena blitva s jajima i sirom

  • Mileram torta

  • Neizostavno jelo u domaćoj kuhinji/Sirnica