Teleće pečenje s krompirom

35177

Sastojci:
1,5 kg telećih rebara,
ulje,
1,5 kg krompira,
biber,
so,
150 g putera,
crni luk,
svježi majdonos

Priprema:

Začinite teletinu sa malo soli i biberom. Krompir očistite i isjeckaje na četvrtine, stavite u podmazani pleh.

U krompir stavite glavicu oguljenog luka. Zatim preko stavite teletinu.

Pecite pokriveno aluminijskom folijom 45 minuta.

Skinite foliju i prelijte sokom od pečenja i pecite još pola sata bez folije.

(Agencije)

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Alen Muhić: Šutnja definitivno boli, a istina jednostavno – oslobađa

  • Na međunarodnim aerodromima u BiH uskoro elektronska kontrola pasoša

  • Teleće pečenje s krompirom

  • Mostar domaćin prve regionalne konferencije o dizajnu

  • Svjetski dan prašuma: BiH ima neke od posljednjih iskonskih šuma u Evropi

SB Banner 1

■ Povezano

  • Hanumin pupak ili Germuše

  • Škemba – il’ je volite il’ ne volite

  • Halva

  • Pripremite se za zimu i napravite domaći ajvar