Teleće pečenje s krompirom

35177

Sastojci:
1,5 kg telećih rebara,
ulje,
1,5 kg krompira,
biber,
so,
150 g putera,
crni luk,
svježi majdonos

Priprema:

Začinite teletinu sa malo soli i biberom. Krompir očistite i isjeckaje na četvrtine, stavite u podmazani pleh.

U krompir stavite glavicu oguljenog luka. Zatim preko stavite teletinu.

Pecite pokriveno aluminijskom folijom 45 minuta.

Skinite foliju i prelijte sokom od pečenja i pecite još pola sata bez folije.

(Agencije)

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Jadransko more zatrpano plastikom

  • Takmičari Cro Stara osvojili 11 medalja na Plovanija kupu

  • U Švedskoj protest zbog izraelskih napada na Gazu

  • Zajimović: Održivi razvoj vakufa zahtijeva savremene pristupe i jasnu viziju

  • Rukometaši Veleža savladali Igman

SB Banner 1

■ Povezano

  • Prijedlog za ručak: Grah sa suhim mesom

  • Kukuruza – naziv sve govori

  • Đulbastije

  • Lokum – topi se u ustima