Teleće pečenje s krompirom

35177

Sastojci:
1,5 kg telećih rebara,
ulje,
1,5 kg krompira,
biber,
so,
150 g putera,
crni luk,
svježi majdonos

Priprema:

Začinite teletinu sa malo soli i biberom. Krompir očistite i isjeckaje na četvrtine, stavite u podmazani pleh.

U krompir stavite glavicu oguljenog luka. Zatim preko stavite teletinu.

Pecite pokriveno aluminijskom folijom 45 minuta.

Skinite foliju i prelijte sokom od pečenja i pecite još pola sata bez folije.

(Agencije)

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Položena zakletva 11. člana Koalicije za Mostar u GV Grada Mostara

  • Zabranjen uvoz 25 tona konzumnog mladog krompira iz Egipta

  • Koliko novca je lani zaradio vlasnik najvećeg tržnog centra u BiH?

  • Europski sud traži od vlasti Srbije očitovanje o upotrebi zvučnog oružja na protestu

  • Snage EUFOR-a izvele složenu vježbu uz upotrebu svih kapaciteta: “Spremni za misiju. Uvijek.”

SB Banner 1

■ Povezano

  • Smokvara

  • Zapečena blitva s jajima i sirom

  • Mileram torta

  • Neizostavno jelo u domaćoj kuhinji/Sirnica