Teleće pečenje s krompirom

35177

Sastojci:
1,5 kg telećih rebara,
ulje,
1,5 kg krompira,
biber,
so,
150 g putera,
crni luk,
svježi majdonos

Priprema:

Začinite teletinu sa malo soli i biberom. Krompir očistite i isjeckaje na četvrtine, stavite u podmazani pleh.

U krompir stavite glavicu oguljenog luka. Zatim preko stavite teletinu.

Pecite pokriveno aluminijskom folijom 45 minuta.

Skinite foliju i prelijte sokom od pečenja i pecite još pola sata bez folije.

(Agencije)

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U ponedjeljak obilježavanje 33. godišnjice formiranja Četvrtog korpusa Armije RBiH

  • “Put, a ne usput”: Hafiz Sulejman Bugari u Mostaru

  • Radovi na naplatnom mjestu Bradina: Privremene obustave i preusmjerenja saobraćaja na A1 kod Tarčina

  • Googleovo upozorenje za sve koji koriste mobilni telefon ili računar

  • KORT vikend akcija od 14. 11. do 16. 11.

SB Banner 1

■ Povezano

  • Paprike u pavlaci

  • Izljevak (sa jogurtom i saransakom)

  • Bamja – tradicija na kašiku

  • Miris i ukus tradicije, kadaif