Teleći medaljoni sa gljivama

35046

Sastojci:
8 telećih medaljona,
100 g šampinjona,
5 g maslaca,
3 g ulja,
1 čehno bijelog luka,
2 lista kadulje,
vrhnje za kuhanje,
so, biber, senf.

Priprema:
Meso narežemo na medaljone, debljine 3-4 cm. U tavu stavimo mješavinu ulja i maslaca, listove kadulje te pržimo medaljone, na laganoj vatri, po 3 minute sa svake strane. Zatim medaljone i listove kadulje maknemo sa vatre na toplo mjesto.

U tavu, na masnoću od prženja, dodamo očišćene i na listiće narezane šampinjone, pržimo 2-3 minute dok šampinjoni ne puste vodu. Dodati jednu kašičicu senfa, so, biber i bijeli luk. Sve zaliti vrhnjem za kuhanje. Ostavite da se kuha 2-3 minute. Ovako pripremljenim sosom preliti pečene medaljone.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Oko 100.000 ljudi u Nizozemskoj protestovalo protiv vladine politike prema Izraelu

  • Sambo klub Neretva na German Sambo Openu u Njemačkoj

  • Plivačima SPID-a 17 medalja u Zadru: Ismail Barlov dominantan

  • Velež i Sarajevo remizirali

  • Izraelska vojska objavila da je započela široku invaziju na Gazu, čitave porodice su izbrisane

SB Banner 1

■ Povezano

  • Uštipci

  • Nadjev bez mesa: Jalan sarma u listovima loze

  • Sarma od loze – proljetno hercegovačko jelo

  • Višnjab