Tost sa sirom i kimchijem
Sastojci:
60 g naribanog sira po želji,
40 g ocijeđenog kimchija,
2 kriške hljeba,
1 kašika majoneze,
1 kašika maslaca.
Priprema:
U većoj tavi rastopite kašiku maslaca pa na njemu prepirjajte kimchi. Pirjajte ga svega nekoliko minuta da zagrijete fermentirani kineski kupus.
Napravite u tavi mjesta i za hljeb podalje od kimchija.
Vanjsku stranu hljeba premažite majonezom te stavite na zagrijanu tavu.
Na obje kriške kruha stavite naribani sir, smanjite temperaturu na lagano i pecite tako oko pet do sedam minuta dok se sir ne rastopi.
Prebacite zagrijani kimchi na jednu krišku hljeba, a drugom je preklopite. Špatulom stisnite tost sendvič i pustite da se termički obradi do kraja, odnosno dok obje strane ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
Poslužite odmah!
(Agencije)