Zasladimo sa tufahijom

35026
Foto: Ilustracija
Sastojci:
1.5 kg jabuke srednje veličine
1 kg šećera
250 gr oraha
1 bjelance
100 gr maslaca
1 kesica šlaga
500 ml vode
1 limuna
Priprema:
Ogulite jabuke, izvadite košpice i skuhajte u slatkoj vodi (1000 g šećera sa 500 ml vode) uz dodatak limuna.
Umutite maslac, dodajte mljevene bademe ili orahe, malo mljevene kafe i umućen bjelanjak, te napravite ujednačenu masu.
Filom punite jabuke. Prelijte ih šećernim sirupom u kojem su se jabuke kuhale. Ohladite ih u frižideru i ukrasite šlagom na koji ćete staviti višnju, trešnju iz kompota ili nešto sl. Također možete ih služiti s kuglom sladoleda.
(Mostarski.ba)
Podijeli:
Članovi federalnog odbora posjetili Konjic: Fokus na sanaciju šteta od poplava i klizišta
Poziv građanima Mostara: Učestvujte u istraživanju o huliganizmu i sigurnosti u gradu
Slijedi li novi talas poskupljenja kafe?
Mostar: Obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima
Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša: SAD prvi put ispao iz top 10, gdje je sada BiH