Tulumbe

119710

Tulumbe su kolač koji se brzo i lako pravi i što je najvažnije ne treba vam za njih mnogo sastojaka. Nekada su ih domaćice često pravile za gotovo sve prilike.

Sastojci:

Mlijeko: 750ml

Ulje: 150 ml

Vanilijin šećer

Šećer: Mala šoljica i pol

Brašno: 525 gr

Prašak za pecivo

Jaja 6 kom.

Ulje za duboko prženje

Priprema:

750ml mlijeka

150ml ulja

Vanilijin šećer

Mala šoljica i pol šećera

Sastaviti i staviti sve da prokuha.

Dodati 525g brasna i 3/4 praska za pecivo.

Umijesiti kao puru.

Dodati 6 jaja i mutiti mikserom najmanje 20min.

Stavljati tulumbe u hladno ulje, pa postepeno zagrijavati.

Agda

2kg secera i 2l vode da kuha 10min, agdu po mogućnosti skuhati dan ranije.

Pržiti tulumbe na srednje jakoj temperaturi, kad počnu rumeniti smanjiti temperaturu. Stavljati vrele tulumbe u hladnu agdu da stoje dok se druga tura ne ispzi.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Mostar: U ponedjeljak posebna regulacija saobraćaja

  • Zakazana hitna sjednica Doma naroda BiH

  • FMON organizuje savjetovanja o upotrebi zvanja i njihovih skraćenica

  • Druga akcija pošumljavanja u okviru kampanje „Boranka u BiH“ sutra na Rujištu

  • KK “Bjelopoljac”: U subotu “8. Mostar Open 2025”

SB Banner 1

■ Povezano

  • Paprike u pavlaci

  • Izljevak (sa jogurtom i saransakom)

  • Bamja – tradicija na kašiku

  • Miris i ukus tradicije, kadaif