Zapečena blitva s jajima i sirom

35202

Zapečena blitva s jajima i sirom idealan je obrok ukoliko vodite računa o dnevnoj količini unesenih ugljikohidrata. Lako i brzo se pravi, potrebno je samo sve sastojke sjediniti, izliti u kalup i ispeći. Ukusno, zdravo i nutritivno dobro.

Sastojci
– 3 jaja

– pileća šunka ili suho meso, po želji

– 400 g grčkog jogurta

– mozzarella sir

– jedna veza blitve

– 2 kašike brašna

– prstohvat soli

Priprema
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Blitvu operite i nasjeckajte. Blanširajte je kratko i ostavite nekoliko minuta da se ocijedi. Šunku ili suho meso također izrežite na trakice, kao i mozzarella sir. Zatim dobro promiješajte sve sastojke, izlijte u manji, ali dublji pleh za pečenje. Umutite jaja, dodajte brašno i začine i polijte po nasjeckanim sastojcima. Pecite dok ne porumeni, oko 15 do 20 minuta. Kad se ispeče, ostavite da se ohladi pa izrežite na trokutove. Ovako zapečena blitva s jajima i sirom može se poslužiti uz salatu.

(Dnevni avaz)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Koncert grupe “Ko Su Ovi” sutra na platou Tepa u okviru Sajma obrtništva i turizma Mostar

  • Svjetski dan hrane: Zdrava ishrana nije luksuz, već pravo

  • Wizz Air širi letove iz Tuzle: Stiže nova linija za Bratislavu

  • U rijeci kod Prozora pronađeno biće iz davno zaboravljenog vremena

  • CIK potvrdio kandidatske liste: Šest kandidata u utrci za predsjednika RS-a

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja