Zapečena blitva s jajima i sirom

35202

Zapečena blitva s jajima i sirom idealan je obrok ukoliko vodite računa o dnevnoj količini unesenih ugljikohidrata. Lako i brzo se pravi, potrebno je samo sve sastojke sjediniti, izliti u kalup i ispeći. Ukusno, zdravo i nutritivno dobro.

Sastojci
– 3 jaja

– pileća šunka ili suho meso, po želji

– 400 g grčkog jogurta

– mozzarella sir

– jedna veza blitve

– 2 kašike brašna

– prstohvat soli

Priprema
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Blitvu operite i nasjeckajte. Blanširajte je kratko i ostavite nekoliko minuta da se ocijedi. Šunku ili suho meso također izrežite na trakice, kao i mozzarella sir. Zatim dobro promiješajte sve sastojke, izlijte u manji, ali dublji pleh za pečenje. Umutite jaja, dodajte brašno i začine i polijte po nasjeckanim sastojcima. Pecite dok ne porumeni, oko 15 do 20 minuta. Kad se ispeče, ostavite da se ohladi pa izrežite na trokutove. Ovako zapečena blitva s jajima i sirom može se poslužiti uz salatu.

(Dnevni avaz)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zašto je finansijska pismenost u BiH na niskom nivou: Gdje i kako građani ulažu?

  • U BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

  • Povoljni vremenski uslovi za saobraćaj

  • Sutra Vaskršnji koncert u organizaciji SPKD-a “Prosvjeta” u Narodnom pozorištu

  • Prva liga FBIH: RK Lokomotiva Mostar pobjedila ZRK Bosna Tešanj

SB Banner 1

■ Povezano

  • Musaka od tikvica

  • Teleći medaljoni sa gljivama

  • Begova čorba

  • Prijedlog za ručak/ Sataraš