Zapečene palaćinke sa sirom

Sastojci: 3 jaja, 250 g brašna, mlijeko, 200 ml mineralne vode, so, prstohvat soli.
Za nadjev: 2 jaja, 120 g šećera, korica pola limuna, 400 g mladog sira, 300 ml pavlake, maslac.
Priprema:
Izmiješamo jaja, prstohvat soli i mlijeko te, miješajući, dodajemo brašno. Smjesu ostavimo da odstoji oko pola sata pa u vrućoj tavi na vrlo malo ulja jednu po jednu ispečemo palaćinke.
Za nadjev bjelanca odvojimo od žumanaca pa od njih umutimo čvrst snijeg. Žumanca i šećer pjenasto izmiješamo, dodamo limunovu koricu, sir, snijeg od bjelanaca i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
Pečene palaćinke filujemo smjesom, zamotamo ih i slažemo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Prije stavljanja u rernu, palačinke zalijemo kiselim vrhnjem i zapečemo dok ne porumene.
(Kuharica)

Sirija priznala nezavisnost Kosova

Predstavnički dom PSBiH sutra o prijedlogu budžeta institucija BiH za 2025. godinu

Udruženje “Dignitet”: Jačanje saradnje institucija u zaštiti žrtava nasilja

Američka senatorka Shaheen: Ukidanje sankcija Dodiku je neodgovorno i prerano

Ambasadorica Castellani i pukovnik Seragusa razgovarali sa direktorom SIPA-e





