Zapečene punjene palačinke sa sezonskim povrćem
Punjenje nalik ratatoulieu, omiljenom francuskom specijalitetu, oduševit će te na nekoliko nivoa. Sve što ti preostaje jest napuniti palačinke, pripremiti salatu i čekati da se ispeku…
U smjesu za palačinke umjesto šećera, dodaj so, a začiniti ih možeš i omiljenim začinima ili sitno sjeckanim začinskim biljem. Odlična ideja bit će peršin, ali i prstohvat kurkume, dimljene crvene paprike ili čilija.
Sastojci:
5 palačinki
1 crvena paprika
1 luk
1 patlidžan
1 tikvica
1 režanj saransaka
400 g pelata
1 kašičica timijana
1 kašičica sjeckanog bosiljka
mozzarella
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte nasjeckani luk.
Dodajte povrće narezano na kockice, zgnječeni saransak i pirjati još pet minuta.
Posoliti i pobiberiti te dodati pelat.
Na kraju ubaciti svježi timijan i bosiljak.
Zagrijte rernu na 200°C. Palačinke filovati, dodati mozzarellu i preklopiti ih.
Složiti palačinke u vatrostalnu posudu i peći desetak minuta.
Nakon pečenja, palačinke možete preliti umakom od grčkog jogurta, začinskog bilja i saransaka.
(Agencije)