Zeljanica

34939

Sastojci za jufku
500 grama brašna
malo soli
malo ulja
voda

Za fil
1 kilogram spanaka/špinata
2 do 3 kašike sira
4 do 5 kašika pavlake
3 do 4jaja
putera za politi pitu
malo soli

Priprema
Od navedenih sastojaka za jufku zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke pa razvijati oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka.
Sve navedene sastojke za fil dobro izmiješati.

Razvijenu jufku razrezati na 3 dijela i posuti filom, zamotati jufku pa slagati u tepsiju.

Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zašto je finansijska pismenost u BiH na niskom nivou: Gdje i kako građani ulažu?

  • U BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

  • Povoljni vremenski uslovi za saobraćaj

  • Sutra Vaskršnji koncert u organizaciji SPKD-a “Prosvjeta” u Narodnom pozorištu

  • Prva liga FBIH: RK Lokomotiva Mostar pobjedila ZRK Bosna Tešanj

SB Banner 1

■ Povezano

  • Musaka od tikvica

  • Teleći medaljoni sa gljivama

  • Begova čorba

  • Prijedlog za ručak/ Sataraš