Kako da vam meso bude sočno

122659

Bilo da je riječ o piletini, teletini ili nekoj drugoj vrsti mesa, važno je da se meso reže suprotno od smjera mišićnih vlakana, bilo prije ili nakon pečenja. Razlog tome su kraća mišićna vlakna koja znače lakše žvakanje i osjetno sočnije meso.

Za rezanje uvijek pripremite oštar nož kako biste mogli biti precizniji, pogledajte meso i kada vidite u kojem smjeru idu mišićna vlakna režite poprečno, a ne usporedno s njima.

Smjer mišićnih vlakana lakše se vidi u komadima mesa s više masti nego fileta. Meso možete omekšati i marinadom, a ne zaboravite niti pustiti meso da se kratko odmori nakon pečenja kako sokovi ne bi iscurili iz mesa.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Protest radnika BHRT-a: Gašenje javnog servisa znači gašenje države

  • Otvorena “PRVA POLIKLINIKA Mostar”: Nova adresa savremene zdravstvene zaštite

  • Paljenje gradske imovine: Zašto nema zvaničnog stava Grada Mostara?

  • Kako da vam meso bude sočno

  • Njemačka kompanija otpušta 1500 ljudi, zamijeniti će ih umjetna inteligencija

SB Banner 1

■ Povezano

  • Hercegovački červiš

  • Miris mamine kuhinje: Ćufte

  • Tri recepta za laganu večeru

  • Tarhana, domaći recept za ukusnu čorbu