Krompir salata

124880

Sastojci:

1 kg krompira (tvrđeg, žutog),

1 srednje velika glavica ljubičastog luka,

250 ml goveđe juhe,

1 kašičica senfa,

1 kašika sirćeta od bijelog vina,

3 kašike suncokretova ulja,

malo svježe mljevenog bibera,

2 prstohvata soli,

nekoliko grančica svježeg majdonosa

Priprema:

1. Operite krumpir pa ga cijelog stavite u lonac hladne vode te ga kuhajte u kori oko 30 minuta. Kad je krompir kuhan, ubacite ga u hladnu vodu, pustite da se malo ohladi kako bi se lakše gulio i rezao pa ga ogulite i narežite na kriške podjednake debljine.

2. Luk očistite i nasjeckajte na kockice, dodajte ga krompiru i pažljivo promiješajte.

3. U toplu juhu dodajte senf, ocat, ulje, so i biber, sve dobro izmiješajte i prelijte preko krompira, lagano protresite zdjelu te ostavite salatu da odstoji najmanje sat vremena kako bi se sve arome upile.

4. Nasjeckajte nasitno svježi peršun, pospite ga po salati, prema potrebi salatu dodatno začinite solju i biberom, pažljivo promiješajte i poslužite.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Raste cijena nafte

  • Mostar-bus: Za Božić javni gradski prijevoz po prilagođenom voznom redu

  • HRS proziva HDZ: Sve može, samo kladionice ne dirajte

  • Komunalno Mostar: Nepropisno parkirana vozila blokiraju pristup kontejnerima

  • MUP HNK-a: Više zapljena droge i oružja tokom vikenda

SB Banner 1

■ Povezano

  • Pura, lagana i zdrava

  • Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

  • Domaća supa sa knedlama

  • Ruska baklava