Mliječna čorba

34956

Foto: Ilustracija

Sastojci:
crni luk,
50 g pšeničnog griza,
1/2 l mlijeka,
50 g majdonosa,
1 dl ulja.

Priprema:

Na ulju propržite sitno sjeckani crni luk i dodajte griz. Pržite dok griz ne porumeni, pa nalijte vodu do polovine suda.
Kuhajte dok luk ne omekša, zatim sud dopunite mlijekom. Čorbu pospite sjeckanim majdonosom.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Počinje Međunarodna konferencija “Zelene knjižnice – održiva budućnost knjižničarstva”

  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab