Raspucanci medenjaci

35006

Foto: Ilustracija

Sastojci:
200 grama smeđeg šećera
2 jaja
100 ml ulja
280 grama brašna
1 kašikica praška za pecivo
1 kašikica mljevenog cimeta
1/2 kašikice đumbira u prahu
1/2 kašikice muškatnog mljevenog oraščića
1 kašika meda
malo šećera u prahu za uvaljati kuglice prije pečenja

Priprema:
Izmutiti šećer sa jajima i dodati ulje i med, a zatim suhe sastojke.
Dobivenu smjesu stavite na hlađenje.
Kad se dobro ohladi i stvrdne, radite kuglice veličine oraha i uvaljajte u šećer u prahu.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 cca 10 min.
Poslužiti ohlađene na sobnoj temp, čuvati zatvorene u limenoj kutiji.

(Mostarski.ba/coolinarica.com)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

  • Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

  • Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

  • Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

  • Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe