Mohune-pirjan

35035

Foto: Ilustracija

Pirjan od mohuna, jelo koje se kuha i od sviježih ali i od zaleđenih mohuna

Sastojci
meso-teletina, junetina na rebrima
1 kilogram sviježih ili zaleđenih mohuna
1 komad luka
2 komada mrkve
3-4 komada krompira
sol, začin tipa vegete, biber, crvena paprika
dvije kašike paradajz pirea
majdonos

Priprema

Meso uzmite koliko je vama potrebno, teletina ili junetina i skuhajte ga. U šerpi na ulju i maslacu propržiti luk, dodati mohune pa ih malo dinstati sa lukom.

Dodati mrkvu sječenu na kolutove, sve začine i zaliti temeljcem od kuhanog mesa, ako je potrebno dodati i vode.

Poklopiti šerpu i kuhati. Pred sam kraj kuhanja dodati krompir i kuhano meso. Kuhati još 15 minuta, dok se krompir skuha.

Posluživanje
Mohune servirati na tanjir i poslužiti uz frišak domaći hljeb i sezonsku salatu.

(Mostarski.ba/coolinarika)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Medžlis Mostar: Kordić, umjesto pomirenja, produbljuje podjele

  • Stočani zahtijevaju zatvaranje divljih deponija Gorica i Badanj

  • Kolike su cijene stanova u Mostaru?

  • Mostarsko-duvanjska biskupija: Spomenik Praljku izgrađen bez našeg odobrenja

  • Narodno pozorište Mostar u novembru donosi raznovrstan repertoar i međunarodna gostovanja

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab