Toplo hladna salata

35100

Foto: Ilustracija

Sastojci:
250 g mladog spanaka,
šaka rikule,
250 g pilećeg filea,
200 g svježih smokava,
100 g kikirikija,
100 g gorgonzole,
ulje od tikve,
jabukov sirćet,
so.

Priprema:

Povrće dobro operite i osušite.

Meso začinite solju pa ispecite na grill tavi na malo masnoće.

Dok se meso peče, salatu stavite u zdjelu, dodajte kikiriki, narezane svježe smokve, na kockice gorgonzolu i na samom kraju pečeni pileći file izrezan na trakice.

Sve to začinite mješavinom ulja, sirćeta i soli.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U BiH oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima

  • Top ponuda u Kort Marketima

  • Na Kosovu potvrđena zabrana nošenje hidžaba u školama

  • Predstavnici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u posjeti BiH

  • Mostar: Građani i ekonomija u energetskoj tranziciji

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe