Umak od jogurta i fete

35101

Foto: Ilustracija

Jogurt je savršeni dodatak ljetnim druženjima uz roštilj. Uz dodatak začinskog bilja, odličan je dodatak salatama, a uz malo truda lako se može iskoristiti za pripremu umaka koji naglašava ostale okuse.

Grci ga vole kombinirati uz fetu kako bi napravili kremasti i glatki umak za meso ili povrće. Uz dodatak saransaka, maslinovog ulja i mediteranskog začinskog bilja, umak od sira i jogurta pršti aromom, a oduševljava svilenkastom teksturom. Kako biste dobili što glađi umak, nakon što ga dobro izmiksate možete ga dodatno i protisnuti kroz cjedilo.

Sastojci:
225 g fete,
170 g grčkog jogurta,
1 čehno saransaka,
15 ml maslinova ulja,
so, biber,
majdonos ili vlasac

Priprema:
Izmiksajte fetu s jogurtom i bijelim lukom postepeno dodajući maslinovo ulje. Miksajte dok ne dobijete glatku i svilenkastu smjesu.

Kušajte pa posolite i pobiberite te prema želji ukrasite maslinovim uljem, peršunom ili vlascem.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U BiH oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima

  • Top ponuda u Kort Marketima

  • Na Kosovu potvrđena zabrana nošenje hidžaba u školama

  • Predstavnici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u posjeti BiH

  • Mostar: Građani i ekonomija u energetskoj tranziciji

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe