Piletina sa kajsijama

35105

Foto: Ilustracija

Sastojci: 
Kilogram pilećih prsa
5-6 kajsija
marmelada od kajsija
limunov sok
pire od paradajza
saransak
senf
maslinovo ulje

Priprema:
Kilogram pilećih prsa isjeći u tanke šnicele, poredati u namašćen pleh.

U zdjeli pomiješati pola šolje marmelade od kajsija, 1,5 kašiku limunovog soka, tri kašike pirea od paradajza, malo sitno isjeckanog saransak, dvije kašike senfa, kašiku maslinovog ulja.

Smjesom politi piletinu, a preko toga poredati šest do osam opranih, očišćenih i na kriške izrezanih kajsija. Peći na 180 stepeni do pola sata.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U BiH oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima

  • Top ponuda u Kort Marketima

  • Na Kosovu potvrđena zabrana nošenje hidžaba u školama

  • Predstavnici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u posjeti BiH

  • Mostar: Građani i ekonomija u energetskoj tranziciji

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe