Namaz od patlidžana i badema

35115

Foto: Ilustracija

Sastojci:
500 g patlidžana,
2-3 kašike bademovog maslaca,
1 čehno saransaka,
1-2 kašike soka od limuna,
2-3 kašike bademovog ulja,
morska so i biber.

Priprema:

Patlidžane dobro operite, a zatim ispecite u pećnici na 180-190 stepeni ili dok ne postanu mekani.

Pustite da se ohlade i meso iz patlidžana stavite u blender ili sjeckalicu s ostalim sastojcima osim ulja.

Kada postignete homogenu smjesu, dodajte ulje i blendajte do konzistencije koju želite.

Namaz poslužite hladan, uz bruskete, pogačice ili prepečen hljeb.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Rođeni zaledili Grbavicu: Velež bolji od Željezničara

  • Prva hafiska dova u Ključu: “Hafiza Amina Dizdarević je motivacija i uzor svima nama”

  • Karađoz-begova medresa priredila Koncert ilahija i kasida u Konjicu

  • Izraelska vojska nastavila vojne operacije izvan ‘žute linije’ u Gazi

  • U Mostaru svečano otvoren Borsa Open 2025.

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe