Pohovane palačinke punjene piletinom i gljivama

Foto: Ilustracija
Sastojci:
pileći file,
300 g očišćenih šampinjona,
1 luk,
1 paprika,
mješavina začina,
so,
6-8 palačinki
Za pohovanje:
brašno,
4 jaja,
prezla,
ulje za prženje.
Priprema:
Palačinke pripremiti i popržiti prema uobičajenom receptu.
Na malo ulja propržiti luk i papriku, (može se dodati i saransak), dodati svježe nasjeckane gljive, promiješati, posoliti pa dodati začine.
Dinstati uz dodavanje vode po potrebi. Pred kraj dodati kuhanu piletinu.
Na palačinke rasporediti po 2-3 kašike ove smjese u jednom redu, pa palačinke motati kao sarmu, prvo uviti krajeve prema unutra pa onda zarolati palačinke.
Pohovati ih na uobičajeni način, prvo brašno, jaja, pa u mrvice i ponoviti ovaj postupak još jednom. Pržiti u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju, vaditi na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.
Može se poslužiti kao toplo predjelo, a i kao glavno jelo uz neku sezonsku salatu.
(Mostarski.ba)

Visoka predstavnica EU i potpredsjednica EK Kaja Kallas 3. novembra u posjeti BiH

Promocijom knjige “Metode igre i kreativna terapija” završena manifestacija “Oktobar u Narodnoj”

Hrvatska u Vijeću sigurnosti UN-a ponovo dovela u pitanje izborni sistem u BiH

Komšić u UN-u: Rješenje za krizu bi bio novi visoki predstavnik ili duboke reforme i ustavne promjene

Ministarstvo finansija HNK posjetila delegacija Konzulata Hrvatske





