Pohovane palačinke punjene piletinom i gljivama

35128

Foto: Ilustracija

Sastojci:
pileći file,
300 g očišćenih šampinjona,
1 luk,
1 paprika,
mješavina začina,
so,
6-8 palačinki

Za pohovanje:
brašno,
4 jaja,
prezla,
ulje za prženje.

Priprema:

Palačinke pripremiti i popržiti prema uobičajenom receptu.

Na malo ulja propržiti luk i papriku, (može se dodati i saransak), dodati svježe nasjeckane gljive, promiješati, posoliti pa dodati začine.

Dinstati uz dodavanje vode po potrebi. Pred kraj dodati kuhanu piletinu.

Na palačinke rasporediti po 2-3 kašike ove smjese u jednom redu, pa palačinke motati kao sarmu, prvo uviti krajeve prema unutra pa onda zarolati palačinke.

Pohovati ih na uobičajeni način, prvo brašno, jaja, pa u mrvice i ponoviti ovaj postupak još jednom. Pržiti u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju, vaditi na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.

Može se poslužiti kao toplo predjelo, a i kao glavno jelo uz neku sezonsku salatu.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Visoka predstavnica EU i potpredsjednica EK Kaja Kallas 3. novembra u posjeti BiH

  • Promocijom knjige “Metode igre i kreativna terapija” završena manifestacija “Oktobar u Narodnoj”

  • Hrvatska u Vijeću sigurnosti UN-a ponovo dovela u pitanje izborni sistem u BiH

  • Komšić u UN-u: Rješenje za krizu bi bio novi visoki predstavnik ili duboke reforme i ustavne promjene

  • Ministarstvo finansija HNK posjetila delegacija Konzulata Hrvatske

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe