Domaći paradajz sos / kavada sos

35133
Foto: Ilustracija
Sastojci:
4 kg paradajza,
4 paprike roge,
1,5 kašika soli.
Priprema:
Paprike očistite od sjemenki, potom ih isjecite na sitnije komade. Paradajz također isjecite sitno.
Ubacite u šerpu, posolite, promješajte i poklopite. Ostavite 2 sata na ringli.
Procjedite tečnost koja je ostala nakon kuhanja, pa vratite na ringlu i promješajte. Poklopite i ostavite da se kuha.
Kada smjesa proključa, ostavite još 15 minuta i sklonite sa šporeta.
Štapnim mikserom izblendajte, a potom procjedite i vratite u šerpu i dodajte pola kašičice soli. Ostavite da ključa još 5 minuta.
Vruć sos sipajte u tegle i zatvorite. Ostavite ih naopačke preko noći.
(Agencije
Podijeli:

Rođeni zaledili Grbavicu: Velež bolji od Željezničara

Prva hafiska dova u Ključu: “Hafiza Amina Dizdarević je motivacija i uzor svima nama”

Karađoz-begova medresa priredila Koncert ilahija i kasida u Konjicu

Izraelska vojska nastavila vojne operacije izvan ‘žute linije’ u Gazi

U Mostaru svečano otvoren Borsa Open 2025.





