Domaći paradajz sos / kavada sos

35133

Foto: Ilustracija

Sastojci:
4 kg paradajza,
4 paprike roge,
1,5 kašika soli.

Priprema:

Paprike očistite od sjemenki, potom ih isjecite na sitnije komade. Paradajz također isjecite sitno.
Ubacite u šerpu, posolite, promješajte i poklopite. Ostavite 2 sata na ringli.

Procjedite tečnost koja je ostala nakon kuhanja, pa vratite na ringlu i promješajte. Poklopite i ostavite da se kuha.
Kada smjesa proključa, ostavite još 15 minuta i sklonite sa šporeta.

Štapnim mikserom izblendajte, a potom procjedite i vratite u šerpu i dodajte pola kašičice soli. Ostavite da ključa još 5 minuta.

Vruć sos sipajte u tegle i zatvorite. Ostavite ih naopačke preko noći.

(Agencije

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Rođeni zaledili Grbavicu: Velež bolji od Željezničara

  • Prva hafiska dova u Ključu: “Hafiza Amina Dizdarević je motivacija i uzor svima nama”

  • Karađoz-begova medresa priredila Koncert ilahija i kasida u Konjicu

  • Izraelska vojska nastavila vojne operacije izvan ‘žute linije’ u Gazi

  • U Mostaru svečano otvoren Borsa Open 2025.

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe