Sultanov lokum

Foto: Ilustracija
Sastojci:
180 g maslaca,
8 kašika brašna,
650 ml mlijeka,
10 kašika šećera,
1 vanilin šećer.
Fil:
po ukusu mljeveni i sjeckani orasi, lješnici, pistacije, malo cimeta
kokosovo brašno.
Priprema:
U posudi otopite maslac pa kad se zagrije sipajte brašno. Miješajte sve vrijeme 6-7 minuta. Sipajte mlijeko, miješajući dok se masa ne zgusne. Dodajte šećer i vanilin šećer, pa još kratko miješajte na laganoj vatri.
Smjesu sipajte u plastičnu posudu i mikserom mutite 5-6 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Od smjese vadite kuglice (ruke kvasite vodom), pa svaku rastanjite na dlanu. Punite smjesom od mljevenih i sjeckanih orašastih plodova, uz dodatak cimeta, pa preklopite.
Oblikujte kuglice ili valjak pa ih uvaljajte u kokosovo brašno. Ostavite u frižider da se ohlade.
(Agencije)

Rođeni zaledili Grbavicu: Velež bolji od Željezničara

Prva hafiska dova u Ključu: “Hafiza Amina Dizdarević je motivacija i uzor svima nama”

Karađoz-begova medresa priredila Koncert ilahija i kasida u Konjicu

Izraelska vojska nastavila vojne operacije izvan ‘žute linije’ u Gazi

U Mostaru svečano otvoren Borsa Open 2025.





