Zapečena tunjevina sa makaronima

35140
Foto: Ilustracija
Sastojci:
pakovanje makarona,
konzerva tunjevine,
400 g paradajza isječenog na tanke kriške,
mala tikvica isječena na kriške,
2 paprike isječene na kockice,
glavica crnog luka isitnjena,
čehno isitnjenog saransaka,
malo rendanog sira,
kašika maslinovog ulja.
Priprema:
Propržiti crni i bijeli luk na maslinovom ulju. Dodati ostalo povrće i dinstati još 15 minuta.
Za to vrijeme skuhati makarone, ocijediti, pomiješati sa tunjevinom i povrćem.
Sipati u vatrostalnu posudu, posuti rendanim sirom i zapeći u rerni oko 15 minuta.
(Agencije)
Podijeli:

Rođeni zaledili Grbavicu: Velež bolji od Željezničara

Prva hafiska dova u Ključu: “Hafiza Amina Dizdarević je motivacija i uzor svima nama”

Karađoz-begova medresa priredila Koncert ilahija i kasida u Konjicu

Izraelska vojska nastavila vojne operacije izvan ‘žute linije’ u Gazi

U Mostaru svečano otvoren Borsa Open 2025.





