Juneći đevrek

35152
Foto: Ilustracija
Sastojci:
1,2 kg mljevene junetine (najbolje od lopatice i vrata),
80 grama topljivog sira,
so, biber,
dimnjena suha paprika,
ulje.
Priprema:
Sir narežite na sitne kockice i umiješajte sve sastojke u mljeveno meso. Meso treba dobro izmiješati i oblikovati na debljinu između jedan i po do dva centimetra. Dok se meso miješa, dobro je ruke nauljiti.
Posebnost u oblikovanju je da se napravi rupa u sredini. Đevrek treba peći pažljivo, u prosjeku i do 25 minuta, nije ga dobro često okretati i ne stavljati na isto mjesto na roštilju.
Uz đevrek je najbolje poslužiti šopsku salatu, pečenu crvenu papriku i kajmak.
(Agencije)
Podijeli:

Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom





