Juneći đevrek

35152

Foto: Ilustracija

Sastojci:
1,2 kg mljevene junetine (najbolje od lopatice i vrata),
80 grama topljivog sira,
so, biber,
dimnjena suha paprika,
ulje.

Priprema:

Sir narežite na sitne kockice i umiješajte sve sastojke u mljeveno meso. Meso treba dobro izmiješati i oblikovati na debljinu između jedan i po do dva centimetra. Dok se meso miješa, dobro je ruke nauljiti.

Posebnost u oblikovanju je da se napravi rupa u sredini. Đevrek treba peći pažljivo, u prosjeku i do 25 minuta, nije ga dobro često okretati i ne stavljati na isto mjesto na roštilju.

Uz đevrek je najbolje poslužiti šopsku salatu, pečenu crvenu papriku i kajmak.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

  • Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

  • Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

  • Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

  • Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe