Minhenski odrezak

Foto: Ilustracija
Sastojci:
8 tankih telećih odrezaka,
8 kašičica senfa,
8 kašičica hrena,
6 kašika brašna,
3 jaja,
2 kašike mlijeka,
300 g krušnih mrvica,
maslac (najbolje pročišćeni),
so, biber.
Priprema:
Odreske prema potrebi stanjite batom pa posolite i pobiberite. Stavite brašno u tanjir, umutite jaja s mlijekom u drugom tanjuiru i u treći tanjir stavite krušne mrvice.
Odreske s jedne strane premažite kašikom senfa pa pobrašnite, a drugu stranu premažite kašikom hrena i pobrašnite. Umočite u jaja i na kraju u krušne mrvice.
U tavi pržite meso na zagrijanom ulju ili pročišćenom maslacu nekoliko minuta sa svake strane.
Nakon prženja neka malo odleže na kuhinjskom papiru da se ocijedi masnoća. Poslužite s restanim krumpirom ili pireom i salatom.
(Agencije)

Visoka predstavnica EU i potpredsjednica EK Kaja Kallas 3. novembra u posjeti BiH

Promocijom knjige “Metode igre i kreativna terapija” završena manifestacija “Oktobar u Narodnoj”

Hrvatska u Vijeću sigurnosti UN-a ponovo dovela u pitanje izborni sistem u BiH

Komšić u UN-u: Rješenje za krizu bi bio novi visoki predstavnik ili duboke reforme i ustavne promjene

Ministarstvo finansija HNK posjetila delegacija Konzulata Hrvatske





