Pljeskavice od krompira

35158

Foto: Ilustracija

Sastojci:
3 veća krompira,
3 kašike prezli,
1-2 jaja,
so, biber, list peršuna,
mljevena paprika,
3 čehna bijelog luka,
1 glavica crnog luka.

Priprema:

Krompir očistiti, izrendati, posoliti i naliti vodom da ogrezne.
Ostaviti 10-15 minuta pa dobro ocijediti.
Dodati sitno sjeckan crni i bijeli luk, mljevenu crvenu papriku, biber, jaja, prezle i sitno sjeckan peršunov list.
Sve dobro izmiješati.
Praviti male pljeskavice na dlanu, provući ponovo kroz prezle i pržiti u ulju na tihoj vatri da porumene.
Vaditi na papirne ubruse.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

  • Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

  • Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

  • Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

  • Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe