Hljeb od rižinog brašna

35161

Foto: Ilustracija

Sastojci:
2 šoljice rižinog brašna bez glutena,
1 šoljica tapioka škroba,
pola kašičice ksantan gume,
1 kašičica praška za pecivo,
1 kašičica soli,
360 ml tople vode,
1.5 kašika suhog kvasca,
1 kašika organskog kukuruznog šećerca,
2 kašičica maslinovog ulja,
3 bjelanjka lagano umućena,
1 kašičica jabukovog sirćet

Priprema:
Pomiješati suhe sastojke. Za to vrijeme u toplu vodu dodati šećer i suhi kvasac, dobro pomiješati i ostaviti da se zapjeni 10-etak minuta.

Dok se kvasac diže, lagano umutiti bjelanjke i u njih dodati maslinovo ulje i jabukov sirćet sirćet, sve sjediniti i prebaciti u kalup da se diže cca. 40 min., prekriti dok se diže.

Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni 30-40 minuta.

Na pola pečenja prekrenuti hljeb da se ravnomjerno ispeče.

Izvaditi iz pećnice, zamotati u krpu i ostaviti da se ohladi prije rezanja.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

  • Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

  • Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

  • Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

  • Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe