Hljeb od rižinog brašna

Foto: Ilustracija
Sastojci:
2 šoljice rižinog brašna bez glutena,
1 šoljica tapioka škroba,
pola kašičice ksantan gume,
1 kašičica praška za pecivo,
1 kašičica soli,
360 ml tople vode,
1.5 kašika suhog kvasca,
1 kašika organskog kukuruznog šećerca,
2 kašičica maslinovog ulja,
3 bjelanjka lagano umućena,
1 kašičica jabukovog sirćet
Priprema:
Pomiješati suhe sastojke. Za to vrijeme u toplu vodu dodati šećer i suhi kvasac, dobro pomiješati i ostaviti da se zapjeni 10-etak minuta.
Dok se kvasac diže, lagano umutiti bjelanjke i u njih dodati maslinovo ulje i jabukov sirćet sirćet, sve sjediniti i prebaciti u kalup da se diže cca. 40 min., prekriti dok se diže.
Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni 30-40 minuta.
Na pola pečenja prekrenuti hljeb da se ravnomjerno ispeče.
Izvaditi iz pećnice, zamotati u krpu i ostaviti da se ohladi prije rezanja.
(Agencije)

Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom





