Evo kako se pravilno čuva karpuza (lubenica), nikako u frižideru

67329

Foto: Ilustracija

Mnogi ljudi nakon kupovine karpuzu (lubenicu) stavljaju u frižider, ali to nije najbolji način da se očuvaju njen ukus i svježina.

Ako to uradite, primjetit ćete promjene u mirisu i boji karpuze.

Američki časopis Real Simple preporučuje čuvanje karpuze na sobnoj temperaturi kako bi se zadržala njena svježina i kvalitet nekoliko dana.

Nakon nekog vremena, kada karpuza više ne može ostati na sobnoj temperaturi, preporučuje se stavljanje u zamrzivač, isječena na manje ili veće komade i smještena u posudu s poklopcem.

Frižider može biti dobro rješenje ako želite da rashladite karpuzu prije konzumacije, piše Real Simple.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Galebice razbile Bosnu, slijedi derbi sa Iskrom

  • Cvitanović: Ne vodimo politiku traženja razlika ili uspoređivanja s drugima

  • Porok bez kontrole postao finansijski i politički instrument

  • Na dan kad je trebala proslaviti rođendan: Osnovana Fondacija Aldina Jahić

  • Rahimić emotivno nakon derbija: Možda smo i zaslužili pobjedu

SB Banner 1

■ Povezano

  • Indira Šabić u svojoj knjizi otkriva priče iza imena bosanskohercegovačkih naselja

  • Netflix će kupiti Warner Bros. Discovery za 72 milijarde dolara

  • Kako su ljudi pripitomili mačke? Otkrivena ključna prekretnica

  • Strip pronađen na tavanu prodat za 9,12 miliona dolara