Čorba od heljde

35145

Foto: Ilustracija

Sastojci:
Pola šolje heljde,
4 do 5 šolja vode,
1 mala glavica luka,
morska so,
2 šolje sitno sjeckanog kupusa,
1 nasjeckana mrkva,
2 kašike sitno sjeckanog svježeg majdonosa.

Priprema:
Heljdu 2 do 3 minuta blago pecite na suhoj, srednje zagrijanoj tavi, dok ne zamiriše i postane svijetlosmeđe boje.

Malo vode stavite u šerpu da prokuha. Dodajte luk i nekoliko zrna soli te ostavite da se dinsta 3-4 minuta. Zatim dodajte preostalu vodu i povrće, osim majdonosa, i sačekajte dok ne prokuha.

Kada prokuha, dodajte heljdu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri petnaestak minuta, dok ne postane kremasta.

Čorbu začinite solju i još desetak minuta ostavite da se vrlo lagano krčka. Prije služenja ukrasite sitno sjeckanim svježim majdonosom.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

  • Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

  • Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

  • Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

  • Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe