Čorba od heljde

Foto: Ilustracija
Sastojci:
Pola šolje heljde,
4 do 5 šolja vode,
1 mala glavica luka,
morska so,
2 šolje sitno sjeckanog kupusa,
1 nasjeckana mrkva,
2 kašike sitno sjeckanog svježeg majdonosa.
Priprema:
Heljdu 2 do 3 minuta blago pecite na suhoj, srednje zagrijanoj tavi, dok ne zamiriše i postane svijetlosmeđe boje.
Malo vode stavite u šerpu da prokuha. Dodajte luk i nekoliko zrna soli te ostavite da se dinsta 3-4 minuta. Zatim dodajte preostalu vodu i povrće, osim majdonosa, i sačekajte dok ne prokuha.
Kada prokuha, dodajte heljdu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri petnaestak minuta, dok ne postane kremasta.
Čorbu začinite solju i još desetak minuta ostavite da se vrlo lagano krčka. Prije služenja ukrasite sitno sjeckanim svježim majdonosom.
(Agencije)

Zekat na poljoprivredne proizvode: Put od džematlija, preko sakupljača, do krajnjih korisnika

Optimizam vlada u Veležu pred susret sa Željezničarom — cilj je nastaviti pozitivan niz rezultata

Šta dijabetičari trebaju znati o suhom voću

Građani sve više štede? Stručnjaci kažu da bogati štede, ostali jedva preživljavaju

Više od 22.000 radnika u BiH pred egzistencijalnim slomom





