Čorba sa tikvicama

35093

Foto: Ilustracija

Sastojci:
3 tikivice,
1 luk,
1 l mlijeka,
šoljica brašna,
4 kašike kiselog vrhnja,
vegeta, so, biber
1 kašičica crvene dimljene mljevene paprike

Priprema:
Tikvice narendati, posoliti i pustiti da kratko odstoje. Rukama potom ocijediti suvišnu tečnost. Na ulju pržiti nasjeckan luk dok malo ne omekša, dodati crvenu papriku i brašno, promiješati pa dodati narendane i ocijeđene tikvice.

Uliti mlijeko, uz neprestano miješanje, kako ne bi ostale grudice od brašna. Začiniti prema ukusu i pustiti da zakuha. Kuhati petnaestak minuta na laganoj vatri, uz često miješanje kako ne bi zagorjelo. Na kraju dodati kiselo vrhnje, promiješati i kratko prokuhati. Po potrebi doliti malo vode ako je pregusto i začiniti.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U BiH oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima

  • Top ponuda u Kort Marketima

  • Na Kosovu potvrđena zabrana nošenje hidžaba u školama

  • Predstavnici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u posjeti BiH

  • Mostar: Građani i ekonomija u energetskoj tranziciji

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe