Čorba sa tikvicama

35093
Foto: Ilustracija
Sastojci:
3 tikivice,
1 luk,
1 l mlijeka,
šoljica brašna,
4 kašike kiselog vrhnja,
vegeta, so, biber
1 kašičica crvene dimljene mljevene paprike
Priprema:
Tikvice narendati, posoliti i pustiti da kratko odstoje. Rukama potom ocijediti suvišnu tečnost. Na ulju pržiti nasjeckan luk dok malo ne omekša, dodati crvenu papriku i brašno, promiješati pa dodati narendane i ocijeđene tikvice.
Uliti mlijeko, uz neprestano miješanje, kako ne bi ostale grudice od brašna. Začiniti prema ukusu i pustiti da zakuha. Kuhati petnaestak minuta na laganoj vatri, uz često miješanje kako ne bi zagorjelo. Na kraju dodati kiselo vrhnje, promiješati i kratko prokuhati. Po potrebi doliti malo vode ako je pregusto i začiniti.
(Agencije)
Podijeli:










