Evo kako se pravilno čuva karpuza (lubenica), nikako u frižideru

67329

Foto: Ilustracija

Mnogi ljudi nakon kupovine karpuzu (lubenicu) stavljaju u frižider, ali to nije najbolji način da se očuvaju njen ukus i svježina.

Ako to uradite, primjetit ćete promjene u mirisu i boji karpuze.

Američki časopis Real Simple preporučuje čuvanje karpuze na sobnoj temperaturi kako bi se zadržala njena svježina i kvalitet nekoliko dana.

Nakon nekog vremena, kada karpuza više ne može ostati na sobnoj temperaturi, preporučuje se stavljanje u zamrzivač, isječena na manje ili veće komade i smještena u posudu s poklopcem.

Frižider može biti dobro rješenje ako želite da rashladite karpuzu prije konzumacije, piše Real Simple.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Film Roberta Dacešina o ljepotama Bosne i Hercegovine u finalu međunarodnog festivala u Rusiji

  • Drugi dan bojkota trgovina u BiH, hakirana Facebook stranica organizatora

  • Nedostatak minerala u organizmu – tihi neprijatelj

  • Velež u četvrtfinalu Kupa BiH

  • Turska i japanska umjetnica u Institut Yunus Emre Mostar

SB Banner 1

■ Povezano

  • Preporuka za planinarski vikend: Žaba – planina sa okusom Mediterana

  • Cjenovnik bh. ćevabdžinice postao viralan: Kafa 1 KM, ćevapi 3 KM, fileti 4 KM

  • Možete li izračunati zbir svih brojeva na slici: Matematička mozgalica samo za genijalce

  • Hoće li Republika Srpska imati svog predstavnika: Putin obnavlja Interviziju kao alternativu Eurosongu