Evo kako se pravilno čuva karpuza (lubenica), nikako u frižideru

67329

Foto: Ilustracija

Mnogi ljudi nakon kupovine karpuzu (lubenicu) stavljaju u frižider, ali to nije najbolji način da se očuvaju njen ukus i svježina.

Ako to uradite, primjetit ćete promjene u mirisu i boji karpuze.

Američki časopis Real Simple preporučuje čuvanje karpuze na sobnoj temperaturi kako bi se zadržala njena svježina i kvalitet nekoliko dana.

Nakon nekog vremena, kada karpuza više ne može ostati na sobnoj temperaturi, preporučuje se stavljanje u zamrzivač, isječena na manje ili veće komade i smještena u posudu s poklopcem.

Frižider može biti dobro rješenje ako želite da rashladite karpuzu prije konzumacije, piše Real Simple.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Hadžić: Ove godine obavezno ljekarsko uvjerenje za sve hadžije

  • BASH na dan dženaze Aldine Jahić zatvara sve svoje objekte

  • Barbarez mijenja postavu: Novi tim za duel sa Austrijom?

  • Sutra dženaza Aldini Jahić i Dan žalosti u Kalesiji

  • Tužilaštvo HNK traži pritvor za ubicu Aldine Jahić

SB Banner 1

■ Povezano

  • Međunarodni je dan samaca, poznat i kao “praznik duplih jedanaestica”

  • Grobnica stara preko 12.000 godina otkrivena u Kini

  • Jedino povrće koje je bolje smrznuto nego svježe

  • Predstavljen robot koji će raditi kućne poslove