Evo kako se pravilno čuva karpuza (lubenica), nikako u frižideru

67329
Foto: Ilustracija
Mnogi ljudi nakon kupovine karpuzu (lubenicu) stavljaju u frižider, ali to nije najbolji način da se očuvaju njen ukus i svježina.
Ako to uradite, primjetit ćete promjene u mirisu i boji karpuze.
Američki časopis Real Simple preporučuje čuvanje karpuze na sobnoj temperaturi kako bi se zadržala njena svježina i kvalitet nekoliko dana.
Nakon nekog vremena, kada karpuza više ne može ostati na sobnoj temperaturi, preporučuje se stavljanje u zamrzivač, isječena na manje ili veće komade i smještena u posudu s poklopcem.
Frižider može biti dobro rješenje ako želite da rashladite karpuzu prije konzumacije, piše Real Simple.
(Agencije)
Podijeli:
Film Roberta Dacešina o ljepotama Bosne i Hercegovine u finalu međunarodnog festivala u Rusiji
Drugi dan bojkota trgovina u BiH, hakirana Facebook stranica organizatora
Nedostatak minerala u organizmu – tihi neprijatelj
Velež u četvrtfinalu Kupa BiH
Turska i japanska umjetnica u Institut Yunus Emre Mostar
■ Povezano
Preporuka za planinarski vikend: Žaba – planina sa okusom Mediterana
Cjenovnik bh. ćevabdžinice postao viralan: Kafa 1 KM, ćevapi 3 KM, fileti 4 KM
Možete li izračunati zbir svih brojeva na slici: Matematička mozgalica samo za genijalce
Hoće li Republika Srpska imati svog predstavnika: Putin obnavlja Interviziju kao alternativu Eurosongu