Francuska salata

Foto: Ilustracija
Sastojci:
300 g graška,
300 g mrkve,
200 g kiselih krastavaca,
600 g krompira,
4 jaja,
500 ml majoneze,
so, biber.
Priprema:
Krompir u kori staviti u hladnu slanu vodu da se kuha, a potom vruć krompir oguliti i ostaviti da se ohladi.
Grašak skuhati posebno u slanoj vodi. Procijediti ga, preliti hladnom vodom i staviti da se ohladi. Mrkvu, također, posebno kuhati, ocijediti, preliti hladnom vodom, oguliti i ostaviti da se ohladi.
Jaja kuhati 10 minuta, zatim ih preliti hladnom vodom te oguliti ljusku. Ostavite ih da se ohlade.
Dok se kuhano povrće hladi, narezati kisele krastavce i prebaciti ih u veliku zdjelu.
Dodati ohlađeni grašak i lagano promiješati. Ohlađenu mrkvu uzdužno razrezati na četvrtine pa na komadiće te ubaciti u smjesu graška i kiselih krastavaca.
Ohlađeni krompir, također, narezati na kockice i dodati u smjesu. Sve posoliti i pobiberiti i dobro izmiješati. Na kraju sve povezati majonezom, izmiješati i dobro ohladiti prije posluživanja.
(Agencije)

Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića





