Fritule

Foto: Ilustracija
Sastojci:
400 g brašna,
2 jogurta,
3 veća jaja,
80 g šećera,
malo burbon vanilije,
naribana korica limuna ili narandže,
prašak za pecivo,
malo soli,
jedna naribana jabuka,
grožđice (po želji),
ulje za prženje,
šećer (u prahu) za posipanje.
Priprema:
Umutite jaja i dodajte šećer te jogurt, burbon vaniliju, naribanu koricu limuna i/ili narandže i malo soli. U smjesu dodajte brašno u koje ste prethodno umiješali prašak za pecivo i sve dobro izmiješajte te dodajte sitno naribanu jabuku. Također, u smjesu možete po želji dodati suhe grožđice.
Smjesu ostavite da odstoji 15-ak minuta te u međuvremenu zagrijete ulje u dubokoj posudi. Fritule moraju plivati u ulju pa vodite računa da ga ima dovoljno, ali i da ne bude prevruće i da ne zagore.
Smjesu vadite kašičicom i lagano ispustite u vruće ulje te ih pržite dok ne dobiju zlatnožutu boju. Pripazite da ne pretrpavajte fritule jer se u tom slučaju neće moći same okretati u ulju.
Izvadite ih na kuhinjski papir i po želji pospite šećerom u prahu ili običnim.
(Agencije)

Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića





