Hercegovački uštipci

34950

Foto: Ilustracija

Hercegovački uštipci su tradicionalno jelo iz ovog kraja koje je jednostavno pripremiti.

Budući da su toliko prosti, možete ih poslužiti uz dobar sir i suhomesnate proizvode ili uz jogurt.

Sastojci:

500 g brašna
• 1 žličica/kašičica soli
• 250 ml vode
• 2 žlice loze
• ulje za prženje

Priprema:

U brašno dodati sol, lozu i vodu i zamiješati gusto lijevano tijesto. Tijesto bi trebalo lagano kliziti sa žlice/kašike kojom se grabi.
Zagrijati malo ulja u velikoj tavi za palačinke i izliti tijesto kutljačom praveći duguljaste oblike (primjerice u obliku stopala). Odjednom peći dva ili najviše tri komada. Pržiti ih sa obje strane dok ne dobiju žućkastu boju.

Radiosarajevo

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Zohran Mamdani postao prvi muslimanski gradonačelnik New Yorka

  • Bihamk: Oprez, veliki broj radova na cestama

  • Danas počinje isplata penzija za oktobar

  • Najmanje 11 osoba poginulo u požaru u Domu penzionera Tuzla

  • Počinje Međunarodna konferencija “Zelene knjižnice – održiva budućnost knjižničarstva”

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab