Jabukovača

35039

Foto: Ilustracija

Sastojci
500 grama jufke
2 kg jabuka
-oraha po želji
100 grama putera
Agda
10 šoljica šećera
12 šoljica vode

Način pripreme
Jabuke oguliti i izrendati, pa u njih pomiješati orahe.

Dobro izmiješati .

Stavite 3 jufke i svaku premažite puterom. Zatim pospite jabukama i urolajte.

Peći na 180°C oko 40 minuta.

Skuhati agdu od navedenih sastojaka i zaliti jabukovaču.

(Bosanski kuhar)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Tužilaštvo FBiH o akciji u aferi “Spengavanje”: Sumnja na izvršenje više koruptivnih djela

  • Pješak u Opinama teško povrijeđen, smješten na odjel intenzivne njege

  • Izložba “Ars Aevi Tour” u Mostaru

  • Povrijeđen tridesetosmogodišnjak u Opinama

  • U BiH do vikenda sunčano vrijeme

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab