Jabukovača/Pita od jabuka

34953

Foto: Ilustracija

Sastojci
500 grama jufke
2 kg jabuka
-oraha po želji
100 grama putera
Agda
10 šoljica šećera
12 šoljica vode

Način pripreme
Jabuke oguliti i izrendati, pa u njih pomiješati orahe.

Dobro izmiješati .

Stavite 3 jufke i svaku premažite puterom. Zatim pospite jabukama i urolajte.

Peći na 180°C oko 40 minuta.

Skuhati agdu od navedenih sastojaka i zaliti jabukovaču.

(Bosanski kuhar)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

  • U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

  • Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe