Jabukovača/Pita od jabuka

34953
Foto: Ilustracija
Sastojci
500 grama jufke
2 kg jabuka
-oraha po želji
100 grama putera
Agda
10 šoljica šećera
12 šoljica vode
Način pripreme
Jabuke oguliti i izrendati, pa u njih pomiješati orahe.
Dobro izmiješati .
Stavite 3 jufke i svaku premažite puterom. Zatim pospite jabukama i urolajte.
Peći na 180°C oko 40 minuta.
Skuhati agdu od navedenih sastojaka i zaliti jabukovaču.
(Bosanski kuhar)
Podijeli:
 - Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima
 - U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača
 - Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata
 - Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine
 - UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića






