Janjeća rebra na marokanski način

34973

Foto: Ilustracija

Sastojci:
kilogram janjećih rebara,
5 kašika marmelade od narandže,
30 ml. vinskog sirćeta,
30 ml. soja sosa,
2 kašičice senfa.

Priprema:

Kuhajte janjeća rebra 15-20 minuta. Stavite ih u tavu.
Ispasirajte sve ostale sastojke zajedno i premažite janjetinu. Stavite u frižider na sat vremena ili više.
Zagrijte gril i pecite rebra 20 minuta, dok ne dobiju braon boju i budu hrskava.
S vremena na vrijeme ih mažite marinadom i okrećite.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab