Janjeće pečenje

35012

Foto: Ilustracija

Janjeće pečenje oduševit će ljubitelje klasične kuhinje, ali i gurmane sklone eksperimentiranju. Uz začinsko bilje i ostale zamamne sastojke recepta izvući ćete ono najbolje iz janjetine.

Sastojci:
1,5 kg jagnjećeg karea
2 čehna bijelog luka
2 karanfilića
3-4 grančice ruzmarina
ulje po potrebi
so po ukusu

Priprema:

Zarežite meso sa obje strane svake kosti i još malo duž kostiju da dobijete udubljenje u koje ćete staviti nasjeskani bijeli luk, karanfiliće i grančicu ruzmarina.

Meso posolite i čvrsto omotajte koncem.

Ispržite na ulju da dobije boju sa svih strana, odlijte ulje i dolijte vodu, pa stavite da se peče oko 1,5 sat u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni.

Tokom pečenja češće prelivajte sokom u kojem se meso peče.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šta je Balkan očekivao, a šta je od Trumpa dobio

  • BH Fanaticosi uzvraćaju Željkoviću: “Podobni sestrić ne treba brojati, nego otići!”

  • Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Dodika

  • Otvoreno deseto izdanje konferencije ‘PR Media & Sport Days University of Mostar’

  • Nova krivična prijava protiv gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Tirit sa piletinom

  • Bosanski lonac

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab