Juneći đevrek

35152
Foto: Ilustracija
Sastojci:
1,2 kg mljevene junetine (najbolje od lopatice i vrata),
80 grama topljivog sira,
so, biber,
dimnjena suha paprika,
ulje.
Priprema:
Sir narežite na sitne kockice i umiješajte sve sastojke u mljeveno meso. Meso treba dobro izmiješati i oblikovati na debljinu između jedan i po do dva centimetra. Dok se meso miješa, dobro je ruke nauljiti.
Posebnost u oblikovanju je da se napravi rupa u sredini. Đevrek treba peći pažljivo, u prosjeku i do 25 minuta, nije ga dobro često okretati i ne stavljati na isto mjesto na roštilju.
Uz đevrek je najbolje poslužiti šopsku salatu, pečenu crvenu papriku i kajmak.
(Agencije)
Podijeli:

Visoka predstavnica EU i potpredsjednica EK Kaja Kallas 3. novembra u posjeti BiH

Promocijom knjige “Metode igre i kreativna terapija” završena manifestacija “Oktobar u Narodnoj”

Hrvatska u Vijeću sigurnosti UN-a ponovo dovela u pitanje izborni sistem u BiH

Komšić u UN-u: Rješenje za krizu bi bio novi visoki predstavnik ili duboke reforme i ustavne promjene

Ministarstvo finansija HNK posjetila delegacija Konzulata Hrvatske





