Juneći đevrek

35152

Foto: Ilustracija

Sastojci:
1,2 kg mljevene junetine (najbolje od lopatice i vrata),
80 grama topljivog sira,
so, biber,
dimnjena suha paprika,
ulje.

Priprema:

Sir narežite na sitne kockice i umiješajte sve sastojke u mljeveno meso. Meso treba dobro izmiješati i oblikovati na debljinu između jedan i po do dva centimetra. Dok se meso miješa, dobro je ruke nauljiti.

Posebnost u oblikovanju je da se napravi rupa u sredini. Đevrek treba peći pažljivo, u prosjeku i do 25 minuta, nije ga dobro često okretati i ne stavljati na isto mjesto na roštilju.

Uz đevrek je najbolje poslužiti šopsku salatu, pečenu crvenu papriku i kajmak.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Visoka predstavnica EU i potpredsjednica EK Kaja Kallas 3. novembra u posjeti BiH

  • Promocijom knjige “Metode igre i kreativna terapija” završena manifestacija “Oktobar u Narodnoj”

  • Hrvatska u Vijeću sigurnosti UN-a ponovo dovela u pitanje izborni sistem u BiH

  • Komšić u UN-u: Rješenje za krizu bi bio novi visoki predstavnik ili duboke reforme i ustavne promjene

  • Ministarstvo finansija HNK posjetila delegacija Konzulata Hrvatske

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe